Zoek
Sluit dit zoekvak.
Tour de Romandie

5e plaats voor Quinten Hermans op een explosieve aankomst

Quinten Hermans heeft zijn uitstekende conditie waarmee hij vorige zondag op het podium van Luik-Bastenaken-Luik bevestigd door in de eerste rit in lijn van de Ronde van Romandië (2.UWT) een hoofdrol te spelen in de explosieve finale in Romont.  Eerder die dag vertegenwoordigde de Deen Julius Johansen het Belgische World Team in de kop van de koers door zich bij de vroege vlucht van vijf renners aan te sluiten. De 22-jarige Deen reed aan de leiding van de wedstrijd tot 35 kilometer van het einde, ondanks het peloton de vluchters slechts maximum 3 minuten liet uitlopen. In de aanloop naar de finale veroorzaakte een valpartij een splitsing in het peloton op 15 kilometer van de finish. Quinten Hermans, die door zijn ploeggenoten buiten de gevarenzone gehouden werd, bezette één van de betere posities aan de voet van de slotkilometer bergop en hij eindigde vijfde in de slipstream van de winnaar.