Search
Close this search box.
Arctic Race

Bystrøm & Hermans klimmen in de koninginnenrit in de top 10 van het klassement

Net als in de twee eerste ritten heeft Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux haar solide collectieve sterkte tentoon gesteld in koninginnenrit van de Arctic Race of Norway, die op de top van de Skallstugu klim (3.8km aan 6.5%) eindigde.

De specialist in de vroege vlucht, Taco van der Hoorn, deed vanaf de start waar hij best in is en maakte het spannend tot de slotkilometers. Vanuit een groep van vier renners speelde hij op 15 kilometer alles of niets. Op die manier bleef hij tot aan de voet van de slotklim voorop.

De beschermde renners voor het eindklassement, Sven Erik Bystrøm en Quinten Hermans, volgden daarna de beste klimmers op de onregelmatige hellingen van deze ongeziene beklimming. De Noor werd uiteindelijk vierde, net voor Hermans die zesde eindigde.

Na deze derde rit bezetten Bystrøm en Hermans eveneens de vierde en zesde plaats in het voorlopige klassement, met respectievelijk een achterstand van 10 en 13 seconden op de leider.

« Het plan deze ochtend was om mee te springen in de vroege vlucht, zodat mijn ploeggenoten zich in het peloton ten volle konden richten op het beschermen van Sven Erik Bystrøm en Quinten Hermans. Op een gegeven moment begon het er echter goed uit te zien voor onze kopgroep. Mijn medevluchters hadden belangen in het klassement, waardoor we goed bleven samenwerken. Uiteindelijk werden we toch gegrepen door de voorwacht van het peloton. Ik voel me hier elke dag beter worden. Het competitieritme komt er stilaan weer in na mijn eerste Ronde van Frankrijk. Ik ben klaar voor de laatste rechte lijn van het seizoen, met een reeks mooie eendagkoersen. »